IKEC

Op de plek van de oude hockeyvelden komt een IKEC. Het IKEC is een Integraal Kind en Expertise Centrum. Dat is een school voor gespecialiseerd basisonderwijs met zorg en kinderopvang onder één dak, met twee sportzalen, buitenruimte en voldoende parkeergelegenheid voor het vervoer van de leerlingen.

Woningbouw

Met woningbouwcorporatie Intermaris wordt ook gewerkt aan een plan voor 80 sociale huurwoningen. Ontwikkelaar VORM is gevonden voor de bouw van 60 middeldure levensloopbestendige koopwoningen.

IKEC en woningbouw

IKEC en woningbouw

Locatie

Zonnesteen 1, voorheen Nieuwe Steen 9 in Hoorn

Initiatiefnemer

Gemeente Hoorn

Status van project

  • In september 2023 is het nieuwe bestemmingsplan voor de oude hockeyvelden vastgesteld in de raad.
  • De gemeente start met de bouw van het IKEC vooruitlopend op het onherroepelijk worden van de omgevingsvergunning.
  • Aannemer De Nijs is gestart met de bouwvoorbereidingen. Op 22 maart 2024 zijn de heiwerkzaamheden gestart. De oplevering van het nieuwe centrum wordt nog voor de zomervakantie van 2025 verwacht. 

Planning

  • Eerste kwartaal 2024: start bouw IKEC
  • Tweede kwartaal 2025: oplevering IKEC
  • Derde kwartaal 2024: start bouw woningen
  • Eind 2025: oplevering woningen

Inrichting

Gebied

In het plan komen vier appartementencomplexen. Naast de appartementencomplexen komen parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers. Overdag kunnen deze parkeerplaatsen gebruikt worden door het personeel van het IKEC. Er komt ook een half verdiepte parkeergarage.

Op de afbeelding hieronder het inrichtingsplan van de bebouwing van de oude hockeyvelden. Met rechts onderin het IKEC en rechts bovenin vier woongebouwen met 140 huurwoningen. Gebouw 1 krijgt 5 bouwlagen. Gebouw 2 krijgt 6 bouwlagen. Gebouw 3 krijgt 5 bouwlagen. Gebouw 4 krijgt 8 bouwlagen.

Klik voor volledige grootte

Bouwhoogte

De gebouwen aan de kant van de woningen aan de Saffier krijgen vijf woonlagen. De andere twee woongebouwen worden zes en acht woonlagen hoog. Een van de gebouwen wordt verder van de waterkant en de bestaande bomen geplaatst. Zo houden bewoners van de Saffier meer zonlicht en blijven meer bomen behouden. De bomen helpen ook bij de privacy van de bewoners van de Saffier. Verder zijn in de nota van uitgangspunten ideeën opgenomen waarmee de parkeerterreinen van het IKEC met groen en speelruimte kunnen worden ingericht.

Woningbouw en IKEC

Artist impressions

Bekijk de artist impressions van de woningbouw op de oude hockeyvelden en het IKEC.
Beelden: Vivid Vision, VORM Ontwikkeling en KRFT.

Klik voor volledige grootte

Blijf op de hoogte Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste (bouw)ontwikkelingen? Meld je dan aan voor StadsNieuws van gemeente Hoorn. Je ontvangt dan per mail de laatste nieuwtjes. En die gaan regelmatig over de bouwprojecten in Hoorn, Zwaag en Blokker.

denk mee